Innovasjon var tema på det første møtet i Smart Energy Network (SEN)

22. desember 2017 | Nyheter

THEMAs samarbeidspartner, Smart Energy Network (SEN), avholdt sitt første medlemsmøte tirsdag 21. november på Sentralen i Oslo. Temaet for samlingen var innovasjon.

SENs ambisjon er å skape et nordisk kompetansenettverk som inspirerer til innovasjon og kreativitet. I perioden 2017-2020 er THEMA sponsor for Smart Energy Network. I en tid hvor kraftbransjen står overfor omfattende endringer, er samarbeidet viktig for å holde tritt med hvilke utfordringer og muligheter bransjen står overfor.

– Vår ambisjon er å inspirere til forandring, sa Ragnvald Nærø, leder for Smart Energy Network. – Vi lever i en tid med store utfordringer, der gamle forretningsmodeller ikke er like inntektsbringende som de var. Vi lever i en tid med store krav til digitalisering, til omstilling, der vi opplever konkurranse fra uventet hold og med spillere som tenker annerledes. Ja, vi lever i en tid da vi alle, mer enn noen gang, er nødt til å sjekke av hvor stødig vi står i eksisterende virksomhet. Vi må alle stille oss spørsmålet: Er det noe vi kan gjøre bedre, er det nye strategiske valg som bør tas. Og ikke minst – når er riktig tidspunkt for handling.

Daglig leder i FIN/Abelia, Daniel Ras-Vidal, åpnet foredragsrekken med et innlegg om tilnærming til innovasjon i etablerte selskaper. MIT-Professoren David Robertson brukte LEGOs tilnærming til innovasjon som case for å vise hvordan bedrifter kan innovere «rundt boksen». Han illustrerte hvordan en bedrift kan endre både måten man ser på innovasjon og hvor man leter etter det ved å forsøke å «date» kunden og forstå kundens behov. Ole Petter Novsett, salgsdirektør i Disruptive Technologies AS, avsluttet med et foredrag om smart energi og mulige forretningspotensial for tingenes internett.

Oppsummering >>

portrettbilde, forfatter

Espen Fossum
Partner
espen.fossum@thema.no
+47 982 63 990